Ref: Prenumerenter

Ove Johansson, 43 år, Stockholm

"Drömmen är att någon gång kunna ägna mig åt musik och låtskriveri på heltid.

Musiken har alltid haft en viktig plats i mitt 43-åriga liv. Som liten tog jag pianolektioner, men tröttnade på det tråkiga låtarna. Sedan blev det trummor men även där tröttnade på att bara öva virvlar och aldrig få spela på ett helt trumset, så jag slutade.

För några år sedan köpte jag två DVD skivor som hette "Plej! GITARR" och "Plej! BAS", jag gillade dem även om jag kanske tyckte att det var lite väl nybörjaraktiga för mig, men eftersom jag är självlärd så finns det ju alltid något att plocka upp. Framför allt så tyckte jag att lärarna, Örjan och Olle var fantastiskt bra och pedagogiska.

Senaste året har varit ett riktigt lyft när det gäller musicerandet i vår familj. För egen del beror det framför allt för att jag hittade till playalong.se på nätet. Jag blev helt såld på en gång, blev prenumerant och är nu helt beroende :-) Även barnen tycker det är kul och det inspirerar dem att lära sig spela fler instrument.

Playalong fungerar verkligen fantastiskt bra för mig, och jag tror jag vet varför det är så mycket bättre än allt annat jag provat. Det är lättillgängligt, på gränsen till för lättillgängligt... Lärarna är oerhört duktiga musiker och pedagoger, men de har också något annat, nämligen en smittande spelglädje som gör det hela oemotståndligt och allvarligt beroendeframkallande :-)

På senare tid har jag även börjat upptäcka mer av de andra tjänsterna. Örjans intervjuer med olika musiker är intressanta och ger också inspiration att ligga i med övandet.

Just nu är det mest trummor som gäller för min del på Playalong, dels för att mitt trumset är nytt och nymodigt, men framför allt så har jag fastnat för Freddes lektioner, grymt bra och roligt med stor närvaro och glimten i ögat! Det känns som om vi har en privatlektion han och jag, som om vi sitter i samma rum.

Drömmen är att någon gång kunna ägna mig åt musik och låtskriveri på heltid. Kanske kommer det bara att vara en dröm, det får framtiden utvisa, undertiden är Playalong ett suveränt hjälpmedel att kunna ta ett steg närmare den drömmen!"      

  

 

 Anders Nilsson, 42 år, Västervik

"Det bästa med Playalong.se är tillgängligheten och pedagogiken. Jag tycker att det är jättebra att man kan öva när man vill och hur ofta man vill. Lektionerna är otroligt pedagogiska och tydligt upplagda vilket gör att även jag som nybörjare kan tillgodogöra mig innehållet. Detta gör att det är helt enkelt mycket roligare att öva till Playalonglektionerna än att sitta med ett nothäfte framför sig.

Också otroligt smidigt att jag kan använda det var jag vill, jag använder det ofta när jag reser. Jag pausar ofta och backar tillbaka tills jag kan de olika delarna i lektionerna.

Den främsta fördelen med playalong.se är att man hela tiden är uppdaterad med nya lektioner. Jag har en egen profil med foton och filmklipp. Jag har provat på videochatt de gånger ni haft livelektioner. Jag går ofta in på Communitysidan, det är kul att se vem som nyligen loggat in."